NAJBRŽA POSLASTICA OD KOJE ZASTAJE DAH: Torta sa jagodama i keksom - kremasta, lagana i osvežavajuća
Parče torte sa jagodama i keksom, Foto: Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

preukusno

NAJBRŽA POSLASTICA OD KOJE ZASTAJE DAH: Torta sa jagodama i keksom - kremasta, lagana i osvežavajuća

Torta sa jagodama i keksom je osvežavajuća, kremasta i lagana poslastica

Objavljeno:

Svi se radujemo lepom vremenu i visokim temperaturama jer nam odmah i raspoloženje raste.

Samim tim i uživamo u raznim poslasticama koje nas rashlađuju, a ujedno budu i kremaste, voćne...

Ono što je mnoge domaćice oduševilo jeste čokoladni kolač sa jagodama i piškotama - sočan, lagan i niko ne može da ga odbije.

Znamo da jagode obožavamo svi i da ih jedemo i u voćnim salatama, ali poslastice sa njima su uvek najbolji izbor.

Tako je za vas tu sada torta sa jagodama i keksom.

Najbrža je, a poješće se dok trepnete.

Pravljenje pudinga
Pravljenje pudingafoto: Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

Svi sastojci i recept:

sveže mleko - 150 mililitara za natapanje

keks - jedno pakovanje (ukus kakao)

jagode - jedna šaka

Za fil:

Puding od vanile skuvan
Puding od vanile skuvanfoto: Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

menta - listovi, za dekoraciju

sveže mleko - 500 mililitara

jagode - za dekoraciju

šećer - 5 supenih kašika

crna čokolada - 30 grama

Jagode i puding u šerpi
Jagode i puding u šerpifoto: Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

puding od vanile - jedna kesica

šećer u prahu - jedna supena kašika

slatka pavlaka - 100 mililitara

Priprema:

Pripremite puding sa kremom prema uputstvu na pakovanju i ostavite pokriven providnom folijom da se ohladi.

U posudi mikserom umutite pavlaku i šećer u prahu, ali da ne bude sa čvrstim vrhovima, nego mekim.

Filovanje torte sa jagodama i keksom
Filovanje torte sa jagodama i keksomfoto: Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

Pomešajte u delovima sa hladnim pudingom i mutite mikserom dok ne dobijete mekan krem.

Posle 3-4 jagode srednje veličine operite, osušite i isecite na male komade. Dodajte u krem, ponovo pomešajte sastojke.

U mali, pravouaoni pleh, ja sam korisitla za jednokratnu upotrebu, na dno sipajte 2-3 supene kašike krema.

Poređajte 1 red keksa, potopite u sveže mleko, odozgo namažite kremom sa jagodama, drugi red keksa, krem i treći red keksa, završite kremom.

Parče torte sa jagodama i keksom
Parče torte sa jagodama i keksomfoto: Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

Odozgo ukusnu tortu od keksa pospite rendanom crnom čokoladom i ukrasite po ukusu komadom jagode i listovima sveže mente za svežinu.

Ostavite u frižideru bar 2-3 sata.

Jednostavnu tortu sa keksom i jagodama servirajte isečenu na kockice!

Jednostavan recept, a ukus je odličan!

Neka vam je slatko i uživajte.

Bonus video:

02:27

SNAJKA SPREMALA MLINCE PRVI PUT, PA ODUŠEVILA SEKU

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.